23 Nisan 2021 Cuma

 


ÖMÜR, DÜŞÜN, DUYGU DÜNYAMIZDAN ......

GÖNÜL AYNAMIZ LA, MUHABBET SOFRAMIZDAN,
YANSIMALAR ....

Astarsız göynek'ten, urba ....
İlimsiz-Fensiz, fendsiz, hele ki de, hadsiz beden, dil, karanlık ve bağnaz ruh ile yalan kelamla alim ....
Şatafat ve safsatadan ibaret söz edip, ahkam kesmek ile önce insan, beraberinde de şair olunmaz,
Söz, çalıntı, özenti, kopya ve debdebeden, asılsız-astarsız yalandan ibaretse, içi çürümüş buğday denesi ile, başağın dan farksızdır .....
Kelamın ve selamın değerlisi, yüreğe dokunan, gönüllere işleyen, ömürler de, yer bulup, ömür olandır ..
Aslını inkar eden, haramzade den değil alim, eren-evliya, reis, insan bile olmaz, ev-ocak çatılıp, tünek yapılıp, yaran tutulup, dostluk kurulmaz .....!
ONUNLA BERABER, DEĞİL YOLA, DAVAYA, KENEFE GİDİLMEZ, KENEFE .....!
Alim iken, alimden, zalim olur, olunur, hem de, çok kolaylıkla ve nefisle, kibre, narsistlikle, korkuyla, güce ve erke kölelikle ......!
İliklerine zulüm ve zalimlik işleyen'dense, yedi yunmuş bezde olsa, alim olmaz ......!
Fıtrat ile suret çeliştiğinde, surete değil, fıtrata bakmalı, HÜKÜM, FITRAT ESAS ALINARAK VERİLMELİ .....!
Suret göz alıcı, baş döndürüp, aldatıcı olur, gerçekliğinde fıtratsa, ederini ortaya koyar, unutmamalı ki, kurttan kuzuyla, ceylan olmaz .....!
OLSA, OLSA, KUZUYLA, CEYLAN POSTLARINA BÜRÜNÜLEN SAHTEKAR,YALANCI, MADRABAZ, AĞZI, ELİ KANLI KATİL OLUNUR .......!
Unutmamalı ki, Antik çağdan Ezop ve diğer pek çok düşünürün, hatta günümüz aliminin ömrü, hayatın ve insanlığın bu gerçeğini anlatıp, tanıtmakla geçti ...
Anlatmaktan dillerde tüy bitse de, gerçeği yadsıyanlar yalana, harama,şatafata ve safsataya inanmayı yeğledi ve halende yeğlemekte .....!
Çünkü, gerçek yola çıkıncaya dek yalan, safsata, iftira ve hakaret, haysiyet cellatlığı, kelam ve dedikodu, çoktan gidip de, dönmeye koyulur ......
Yalan, yel gibidir, dağıttı ve dağıldı mı, derilmez ve önü alınmaz ....!
İki insan tehlikelidir, bağnazlıkla yalanı saçanla, yalana inanıp, peşinde koşan, ahmak .....!
Özünde her ikisi de, yalanla bina olmayacağını bilse bile, fıtratı, natarası bozuklukla ve karaktersizliği ile bundan kendini alıp,sıyıramaz, kurtaramaz ve gerçeği, doğruyu seçmez, seçemez .....!
Tellalla,yalancıya itibar olmaz, çünkü, her ikisi de, başkalarının borazanı dır .....!
Hakikatin sesi kısılsa ve geçte gelse, zaman ve tarih içinde, hem doğrunun hem de, sağlıklı ve sağ duyulu olanların indinde ve dünyasında, ilelebet yer bulur, yeri olur, onun geçliği ve engelleniş i, olsa, olsa, sadece yaşanan karanlığı,acıyı ve bağnazlığı uzatır.
Eninde, sonunda gerçekle, doğru, layığını ve hak ettiğini bulur, görür ...
Yalanla, yalancının şahidi bol, gerçeğin savunucusu azda, öz olur, doğruya ve gerçeğe itibar edenin takipçisi az, bununla birlikte, desteği sağlam ve güçlüdür.
Çünkü, inancın ve doğruluğun ordusu kavidir .....!
Geçici yenilgi ve hüsranlar, kalıcı zaferi engelleyemez, marifet hatadan, yenilgiden ders alıp, kararlılık, ısrar ve inançla doğrunun savunucusu, inananı ve askeri olabilmeyi becerebilmektir, gereken ve marifet olan .....

Mualla SEZGÖR YASSIBAŞ / İSYANİ

Immenstaad / Almanya

23 / 04 / 2021 - CUMA

Not : Bu harika çiçek görselleri için değerli Dede Yunus GÜRSOY bey kardeşimi kutluyor, en kalbi şükranlarımı sunuyorum.Şiirlerimde kullanmama gösterdiği anlayış ve gönül güzelliği için de sizlerin huzurunda ayrıca çok teşekkür ediyorum.Selam olsun engin gönlüne, bin selam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  YARIMSIN …. Hayatın sana oldum olası cömert davranıp … Yediğin önünde, yemediğin ardında, bal-kaymak bir hayatı sunmuşluğunda … Oldum olas...